Stichting effectieve ouderenzorg

Stichting Effectieve Ouderenzorg initieert en ondersteunt innovaties in de ouderenzorg. Wij richten ons op projecten met resultaten die meerwaarde voor ouderen zelf opleveren. Dit doen wij door het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek met een maatschappelijke impactfactor. De langdurige samenwerking met de partners van ons ouderennetwerk garandeert succesvolle implementatie van de producten in de dagelijkse praktijk. Zo werken wij samen met de ouderen(organisaties) aan toekomstbestendige ouderenzorg.

Naar de website

De canon van de gerontologie

Dit is een site met veel informatie over de ouder wordende mens, bijeengebracht door een keur aan deskundigen van wetenschappelijke instellingen in Nederland.
De site voorziet een groot publiek van betrouwbare informatie over het proces van ouder worden en doorbreekt daarmee mythen over het ouder worden. 

Naar de website

AGNES-pak


Het pak draagt de naam AGNES. Dat staat voor Age Gain Now Empathy System. Het pak laat u ervaren hoe het is om ongeveer 75 jaar oud te zijn. Met het pak heeft u onder meer de kracht, het zicht, de flexibiliteit en de motoriek van een 75-jarige.

Lees meer

Zorgleefplanwijzer

Het zorgleefplan is sinds januari 2008 verplicht voor elke cliënt. In de praktijk komt hier nogal wat bij kijken. Er is behoefte aan informatie en hulp bij het werken met het zorgleefplan. Zorgleefplanwijzer.nl voorziet in deze behoefte.
Op deze site vind je achtergrondinformatie, praktijkvoorbeelden en downloads over het zorgleefplan. Deel je kennis met vakgenoten en leer van ervaringen uit de praktijk. 

Naar de website

Meetinstrumenten

Op deze website vindt je allerhande meetinstrumenten die in de zorg gebruikt worden. Daarbij vindt je ook de uitleg over het gebruik van het meetinstrument.

 

Naar de website

Nieuwe uitgave Hersenstichting: Hoe om te gaan met Gedragsveranderingen?‏

De Zorgwijzer Gedragsveranderingen is een boekje van 68 pagina’s met aandacht voor oorzaken van gedragsveranderingen na hersenletsel. Het grootste gedeelte, echter, bevat praktische tips voor patiënt en omgeving om met de gedragsveranderingen om te gaan.